Alvilági az Iseumban, franciás a Képtárban: ilyen volt a Múzeumok Éjszakája

1

Június 5-én az Iseumban és a Szombathelyi Képtárban folytatódott a Múzeumok Éjszakája. A tárlatvezetések és előadások mellett kiállításmegnyitó és zene is szerepelt a programkínálatban.

Az ISEUM programja az “alvilági utazás” téma köré lett felépítve: az est folyamán többek között Csapláros Andrea ókortörténész és Sosztarits Ottó régész előadása foglalkozott az ókori világ különböző kultuszaival. Tárlatvezetéssel is készültek a szervezők, valamint az udvaron a római vendéglátással és életmóddal is megismerkedhettek a látogatók. A hangulatról a Cserga és Barátai Blues-Rock Band gondoskodott, a programot pedig tombolasorsolás és tűztáncos bemutató zárta.

A Szombathelyi Képtár az idei évben francia hangulatot teremtett programjaival. Az udvaron veterán francia autókat lehetett megnézni, miközben az épületben megnyílt a Café Atelier című kiállítás, amely a képtár francia vonatkozású gyűjteményéből ad rövid válogatást. Emellett meglehetett tekinteni a Szombathely az én Párizsom című gyűjteményt is. A franciás estén T. Takács Tibor miniatűröket rajzolt a jelentkezőkről, valamint gyerekfoglalkozás és souvenir készítés is várta az érdeklődőket. A képtári este jó  hangulatát Peltzer Géza harmónikájával, Korponay Zsófia és Szabó Tibor pedig énekhangjával biztosította.

[icon name=”icon-picture”] Galéria | A Hírlevél Plusz FB oldalán még több kép: Múzeumok Éjszakája 2013.07.06.

[icon name=”icon-info-sign”][icon name=”icon-picture”] Simon Ádám

Facebook

1 komment

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =