Aktívan Szombathelyen – Turisztikai fejlesztés a vasi megyeszékhelyen

0

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretében több mint 50 millió forintos beruházással fejlesztik a szombathelyi Csónakázó-tó környékének turisztikai attrakcióit, segítve ezzel a helybéliek ingyenes sportolási lehetőségét is – jelentette be csütörtökön rendkívüli sajtótájékoztatóján Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere.

A szombathelyi Csónakázó-tó környékét az önkormányzat évek óta tudatosan fejleszti rekreációs övezetté, itt található ugyanis a város uszodája, a városi jégpálya és a Tó-fürdő, de Szombathely legnagyobb szállodája is. A most elnyert 42 millió forintos pályázati támogatás egy részéből és a 8 millió forintnyi önkormányzati önerőből a tó körüli sétány mellett egy kültéri fitnesz parkot létesítenek – közölte.
Ugyancsak ennek a programnak a részeként, a pályázati forrás felhasználásával, sárkányhajó fesztivált szerveznek, szombathelyi turisztikai kártyát vezetnek be, a város imázsát meghatározó arculati kézikönyvet készítenek, de költenek belőle turisztikai szakportál beindítására, városmarketingre, oktatásra és képzésre, valamint a helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezet munkájának segítésére is – fűzte hozzá.
A projekt egyik legkézzelfoghatóbb része az a 12 elemből álló kültéri fitnesz park, amelyet a felnőttek és gyermekek is ingyenesen használhatnak majd, sőt mozgássérültek számára is alkalmas sporteszközök is lesznek a szabadtéri “játékok” között. A tervek szerint a szabadtéri fitnesz parkot 2014 első negyedévében adják majd át.

Facebook