Ajkán vendégszerepelt a szombathelyi fúvószenekar

0

2014. július 5-én Szombathely Város Fúvószenekara Ajkára utazott a 90 éves Ajkai Bányász Fúvószenekar meghívására. Az ajkai zenekar ezt a jeles napot egy fúvóstalálkozóval ünnepelte meg hét vendég zenekar részvételével.

A gyülekező után minden zenekar 20-25 perces térzenét adott különböző helyszíneken, a szombathelyiek a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ előtt zenéltek. Ezt követően a zenekarok bevonultak a Szabadság térre, majd megkezdődött a zenekarok térzenéje.

Szombathely Város Fúvószenekara ajándékkal köszöntötte a jubiláló zenekart, és a házigazdák is kedveskedtek a résztvevőknek egy kis ajándékkal. Az ajkai zenekar részről Szűcs Krisztián karnagy adta át az ajándékot.

17 órakor kezdődött a jubiláló Ajkai Bányász Fúvószenekar ünnepi koncertje a művelődési ház dísztermében. Itt az aulában egy mini kiállítást is rendeztek a zenekar történetéből.

A 2014. augusztus 9- én Szombathelyen megrendezésre kerülő XIV. Nemzetközi Fúvósfesztivál egyik résztvevője lesz az ajkai zenekar.

[box type=”note” align=”alignleft” width=”700″ ]

Írta: Bődi Lívia
Képek: Bődi Lívia

Szhelyi fúvósok – Szombathely Város Fúvószenekar Egyesület rovata
Rovatfelelős: Trajbár Balázs [/box]

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

kettő + 1 =