A Szombathelyi Törvényszék is közleményt adott ki a civil szervezeteket érintő gyanús megkeresésekkel kapcsolatban. Mint korábban megírtuk, az elmúlt időszakban több szervezetet is megkerestek ellenőrzés céljából ismeretlen cégek, alapítványok, noha erre nincs jogosultságuk. Az Országos Bírósági Hivatal is megszólalt az ügyben.

Korábban írtuk:

Gyanús megkereséseket kapnak a civil szervezetek Szombathelyen is! (frissítve: az OBH válasza)

Korábban már beszámoltunk róla, hogy gyanús telefonhívásokkal, ellenőrzés címén próbálják zsarolni a civil szervezeteket országszerte. Most a Szombathelyi Civil Kerekasztal hívta fel a figyelmet hasonló esetre.

A Szombathelyi Törvényszék közleménye:

K Ö Z L E M É N Y

Az elmúlt napokban több jelzés is érkezett a Szombathelyi Törvényszék részére, hogy civil szervezetek vezetői megtévesztő megkereséseket, telefonhívásokat kapnak egy ismeretlen gazdasági társaságtól.

Ezen megkeresés tartalma szerint a törvényszék megbízta őket a pénzügyi beszámolóik vizsgálatával és ehhez kapcsolódóan felajánlották, hogy a beszámolókban talált hibákat – anyagi ellenszolgáltatásáért cserébe – kijavítják, ezáltal a szervezetek elkerülhetik, megelőzhetik a különböző szankciókat.

A Szombathelyi Törvényszék felhívja a figyelmet, hogy ilyen megbízást semmilyen természetes, vagy jogi személy részére nem adott, továbbá nem is adhat, mivel a beszámolók számszaki-tartalmi vizsgálatára hatáskörrel nem rendelkezik.

A törvényszék kéri a civil szervezeteket, hogy az ilyen megkereséseket utasítsák el, illetve jelezzék a Szombathelyi Törvényszék részére a birosag@szombathelyit.birosag.hu e-mail címre a szükséges intézkedések megtétele érdekében.

Szombathely, 2018. március 5. napján

Szombathelyi Törvényszék

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

öt × 1 =