Ismét megrendezték a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban a Tea & tudomány estet, hiszen mint tudjuk, egy kis tea mellett a beszélgetés elengedhetetlen. A program folyamán Korponay Zsófia, József Attila Színház tagjának életébe nyerhettünk betekintést.

Hol is kezdődött a pályája? Nem máshol, mint a KDG-ben. A középiskolás éveire, osztályára, tanáraira és a Weöres Sándor Színházának tagjaira (“a második családjára”) is boldogan tekint vissza.

Nem csak előadási tehetsége kiemelkedő, hanem énekhangjával is elkápráztatja a közönséget. Az évek során több együttesnél is töltött be énekes szerepet. Egyik művészi ágat sem szeretné elengedni. 2011-től 2014-ig a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium diákjaként jazz-ének szakra járt. Mindkettőben szeretne elérni sikereket  – amiből egyre több van.

A gyermekkori álmait nem adta fel. Most Budapesten a József Attila Színház tagjaként újabb és újabb szerepeket kap. Bebizonyította, hogy igenis el lehet érni az álmokat. Egyik “mentora” szavaival élve: a színészet 80% szerencse és 20% tehetség.

A beszélgetés rövidített, szerkesztett változata a Credo Rádió december 21-i műsorában volt hallható:

Facebook
2002. március 6.-án születtem Sárváron. Répcelakon nőttem fel. Most Szombathelyen az Orlay szakgimnáziumban tanulok. Mindig is közel állt hozzám az irodalom és a fogalmazás. Az iskolámnak az író klubjában volt esélyem, lehetőségem a gondolataimat papírra vetni a középiskola kezdetekor. A tanáraim, barátaim segítségével ma már egy saját blogot működtetek, ahol olyan témákról írók az olvasóimnak, amik a mindennapjainkban megtalálhatóak. Most pedig a H+ íróihoz, szerzőihez csatlakozhattam.

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

nyolc + tizenkilenc =