A szombathelyi Cafe Frei programjai (2014. december)

0

A szombathelyi Cafe Frei programjai 2014 decemberében.Színházszerda – Aktuális

Mint minden évben színház mellé Színházszerda: feketén két cukorral. A beszélgetés-sorozat keretében idén – ahogy az előző évadban már megszokhatták – kétféle program, kéthetente váltja egymást a Cafe Frei pódiumán. Egyik alkalommal a Weöres Sándor Színház aktuális bemutatója kapcsán beszélgetünk a produkcióban közreműködő vendégeinkkel, két héttel később pedig Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd lesznek a délután házigazdái és ígérnek felhőtlen szórakozást Szombathelyi aktuális – a’ la carte Zoli&Sziszi című, mindig megújuló műsorukkal.

Időpontok:

  • 2014. december 3. (szerda), 17 óra
    WSSZ aktuális – Vendég: Vass Szilárd, Szabó Tibor, Szabó Borbála – Házigazda: Kálmánchelyi Zoltán.
    A két nevettető – Zolii&Sziszi – ezúttal a Telefondoktor című “monoburleszkről” beszél: főszereplője Vass Szilárd, rendezője Szabó Tibor, szerzője Szabó Borbála
  • 2014. december 17. (szerda), 17 óra
    WSSZ aktuális – Béres Attila főrendezővel Bajomi Nagy György színművész beszélget a Vitéz Mihály című előadásról

Kalandor-Kör
2014. december 8. (hétfő), 18 óra
Vendégünk: Csonka Szilvia színművész

Régen volt már színész a kalandorok között. Ezért decemberre Csonka Szilvia, a Weöres Sándor Színház népszerű színésznője kapott felkérést, meséljen utazásairól, élményeiről. Egyáltalán arról hogy mit jelentettek számára élete eddigi utazásai. Szilvi pozitív energiát sugároz egész lényével, megjelenésével. Hogy erre mit válaszol a világ, erre is kíváncsi lesz a Kalandor-kör házigazdája Grünwald Zsolt, a Cafe Frei Szombathely színpadán december második hétfőjén 18 órától.

BÓBITA JÁTSZÓHÁZ KICSIKNEK, NAGYOKNAK

A 2013-14-es évhez hasonlóan, ismét a Bóbita Belvárosi Játékbolt és Fejlesztő Központ munkatársait hívtuk segítségül a gyermekek szórakoztatására. Játékmestereik kéthetente vasárnap délelőtt szórakoztatják a kicsiket, fejlesztik a nagyokat, mutatnak be új játékfajtákat, mindezt úgy, hogy közben szüleik nyugodtan megihassanak egy kávét, vagy bekapcsolódjanak a játékba.
A gyermekek fejlesztő játékokat próbálhatnak ki, kézműveskedhetnek, önfeledten játszhatnak.
Mottónk: Légy kreatív! Fedezd fel önmagad és környezeted! Fejleszd képességeid és tudásod!

Időpontok: 2014. december 14. (vasárnap), 10 óra

Kiállítás

Az üveg varázsa
Keller Ági és Németh Mariann (Mary) kiállítása

Megnyitó: 2014. december 15., 18 óra
Megtekinthető: 2015. január 11. -ig

A Cafe Frei Szombathely falai ezúttal két székesfehérvári kiállító munkáinak adnak otthont. Bár mindketten üveggel dolgoznak, módszereik eltérnek egymástól. Ági a kristályüvegek textúráját váltogatva, Tiffany-technikával készíti mozaikszerű képeit, míg Mary a kevésbé aprólékos, de annál nagyobb odafigyelést kívánó üvegfestés technikáját választotta.
Első közös kiállításukat idén szeptemberben a székesfehérvári Vörösmarty Színházban láthatta a közönség, második alkalommal Szombathelyen mutatkoznak be.

A kiállítást megnyitja: Dézsi Réka életvezetési tanácsadó és Horváth Ákos színművész
A kiállítókkal készült interjú a Vörösmarty Színház honlapján olvasható:
http://www.vorosmartyszinhaz.hu/index.php/8-aktualis/53-az-uveg-varazsa

[divider]

rendezvenyszhely

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

öt × kettő =