Boldog nemzetközi nőnapot kívánok(15 felkiáltójel, huszonhárom virágos és szivecskés smiley). Vélemény.

Mondd, te mennyi pontosan ilyen meghitt, másolt és beillesztett Messenger üzenetet kaptál tegnap? Kaptál mellé egy ízléstelen képet egy virágcsokorról is? Plusz pont jár, ha olyan férfi küldte, akit 5 éve láttál utoljára a nagymamád temetésén! Na meg persze azért is, ha az adott férfi vallásának tekinti a feministák elnyomását és gúnyolását.

Minden évben meg tudnak lepni a nemzetközi nőnap teljes félreértelmezésével páran.

Ez az én üzenetem a képmutató, szexista férfiaknak, akik kötelességüknek érzik minden évben ugyanazt a hanyag, semmitmondó üzenetet elküldeni minden egyes nő ismerősüknek:

a nemzetközi nőnap nem azért van, hogy nyugodt legyen a lelkiismereted, és megmutasd magadnak, hogy te mennyire tiszteled azokat a nőket, akiket előző nap még “viccből” mosogatógépnek vagy kurvának neveztél.

Hanem egy gyönyörű alkalom kéne legyen arra, hogy  az egész évben tanúsított elfogadó és progresszív gondolkodásmódod mellett legyen egy nap, amikor megköszönöd a nőknek, hogy vannak, és hogy mernek nagyot álmodni, és nem tűrik az elnyomást. Hogy nem hiába küzdenek jogaikért, te igenis látod a nőkben a potenciált, és tiszteled harci szellemüket. Hogy nem itt ér véget a küzdelem, hanem tartsanak ki az álmaik mellett, mert mindig lesz szebb és jobb.

Köszönd meg a nőknek mindazt, amit tőlük tanultál, most az egyszer anélkül, hogy cserébe kérnél valamit, vagy megsértődnél azért, hogy neked nincs ilyen napod. Éreztesd a nővel, hogy látják, és szeretik.

Be kell vallanod magadnak, hogy elég gyenge arány az év 365 napjából csak az egyiken tisztelni a nőket. És ha már itt tartunk, annak az egy napnak sem drága virágcsokrokról és vacsorákról kell szólnia, hanem szívből jövő érzelmekről, amelyeket az ember komolyan is gondol.

Megbecsüllek, szeretlek, tisztellek, támogatlak.

Szóval ne köszönts fel, ha magadnak szeretnél bizonyítani. Ne köszönts fel, ha úgy gondolod ezzel letudtad egy évre a jó cselekedeteket. Ne köszönts fel, ha nap mint nap degradálod a nőket foglalkozásuk, külsejük, álmaik miatt. Ne köszönts fel, ha vársz valamit érte cserébe. És ne köszönts fel, ha nincs kedved.

Nem várjuk el tőled.

Azoknak a férfiaknak, akik viszont felköszöntenek, mert érzik a nap jelentőségét, és támaszt jelentettek a nagyravágyó nők számára az év folyamán: köszönjük, hogy vagytok nekünk. Szebb hellyé teszitek a világot, és szeretve érezzük magunkat mellettetek. Rólatok is szól ez a nap, mivel jószívű és épelméjű, nem toxikus férfiasság által vezényelt férfiak nélkül nem itt tartana a társadalom a nők elfogadásában.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + 6 =