A Cafe Frei programjai (2014. március)

0

Nemcsak a kávék, hanem a márciusi programok is nagyon élvezetesnek ígérkeznek a Cafe Freiben.


 

SZÍNHÁZSZERDA – AKTUÁLIS

Ahogy már nézőink megszokhatták: új évad, új színházszerda. A beszélgetés sorozat keretében idén kétféle program váltja egymást a Cafe Frei pódiumán. Minden hónap első szerdáján a Weöres Sándor Színház aktuális bemutatója kapcsán beszélgetünk a produkcióban közreműködő vendégeinkkel, minden hónap harmadik szerdáján pedig Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd lesznek a délután házigazdái és ígérnek felhőtlen szórakozást Szombathelyi aktuális – a’ la carte Zoli&Sziszi című, mindig megújuló műsorukkal.

szsz_zoli&sziszi_feb-marc_web

 • 2014. március 12. (szerda), 17 óra
  WSSZ aktuális – Dés László/Geszti Péter/Békés Pál: A dzsungel könyve (rendező: Horgas Ádám)
 • 2014. március 26. (szerda), 17 óra
  Szombathelyi aktuális – a’ la carte Zoli&Sziszi

szinhazszerda_feb-marc_web

BÓBITA JÁTSZÓHÁZ KICSIKNEK, NAGYOKNAK

A 2014-es évben ismét a Bóbita Belvárosi Játékbolt és Fejlesztő Központ munkatársait hívtuk segítségül a gyermekek szórakoztatására. Játékmestereik kéthetente vasárnap délelőtt szórakoztatják a kicsiket, fejlesztik a nagyokat, mindezt úgy, hogy közben szüleik nyugodtan megihassanak egy kávét, vagy bekapcsolódjanak a játékba. A gyermekek fejlesztő játékokat próbálhatnak ki, kézműveskedhetnek, önfeledten játszhatnak.

Mottónk: Légy kreatív! Fedezd fel önmagad és környezeted! Fejleszd képességeid és tudásod!

bobita_jatszohaz_jan-marc_web

 • 2014. március 9. (vasárnap) 10.00
 • 2014. március 23. (vasárnap) 10.00

KALANDOR-KÖR

kalandorkor_marc_web

 • 2014. március 10. hétfő 18 óra
 • Sásdi Zsolt – víz alatti operatőr – Élővilág és élő világ a mélységből
 • AGORA Savaria Filmszínház + Cafe Frei Szombathely

Kamaszként meghatározta érdeklődését a Delta című műsor természetfilmjeivel, ám örök szerelembe csak komoly felnőttként esett a Nagy Kékséggel! Később pedig már meg akarta osztani az egész világgal mindazt a szépséget, ami őt elvarázsolta. Gyorsan ráérzett a mozgóképezésre. A mai napig több mint 50 országban járt víz alatt és víz felett. Munkáit nemzetközi filmfesztiválokon is díjazták. Rendszeresen tart előadásokat iskolákban, hogy a diákokkal is tudassa: az Óceán, gyermekeink jövőjét jelenti! Sásdi Zsolt, szombathelyi származású víz alatti operatőr – március kalandora lesz a Cafe Frei Szombathelyben, a hónap második hétfőjén, Grünwald Zsolt vendégeként.

Csodás képkockái szélesvásznat kívánnak, így rendhagyó módon a Kalandor-Kör március 10-én 18 órától filmvetítéssel az AGORA Savaria Filmszínházban kezdődik. Sásdi Zsolt, Az óceán óriásai című filmjét hazai filmszínházban itt tekintheti meg először a közönség. Ezt követően a Kalandor-Kör a szokásos módon, 18:30 -tól a kávéházban folytatódik!

A filmvetítés díja 200 Ft/fő(a mozi jegypénztárában fizetendő).

További búvárvideók:
www.sasdizsolt.hu
http://www.youtube.com/channel/UCagXYxym0v5QYASHN346wsg

Asztalfoglalás ajánlott!!!

KIÁLLÍTÁS

benko_peter_kiallitas_web

 • 2014. március 5. hétfő, 18.00
 • BAROQUE IMAGE – Benkő Péter fotói

A kiállítás egy idea mentén valósul meg. Egy olyan idea mentén, ahol érzékeny nászra lép a fotográfia valóság teremtő formanyelve és a múlt egyik művészeti kora, a barokk megelevenítő inspirációja. Benkő Péter kiállítása ebbe az új világba kalauzolja el minden szépre érzékeny látogatóját.

 • Modell: Jachimek Anett (TrendAttack Modellügynökség)
 • Haj: Katona Zoltán
 • Smink: Markó Éva
 • Köszönet: Bianicon
 • Megnyitja: Tóth Gergely, operatőr

Megtekinthető: 2014. április 7-ig

A FÖLD ÓRÁJA 2014

 • 2014. március 29. 20.30-21.30
 • Gabesz Akusztik koncert

A WWF Föld Órája mindössze néhány év alatt a világ legnagyobb környezetvédelmi kampányává nőtte ki magát.
Üzenete egyszerű: Kapcsolj le mindent!

Kávéházunk is már hagyományosan kapcsolódik a Föld Órája programhoz. A klímaváltozás elleni program során a WWF évek óta arra kér mindenkit, hogy egy órára álljon meg, kapcsolja le a lámpát és ezzel jelezze, hogy odafigyel a körülötte lévő világra. A WWF arra buzdít, hogy tartósan változtassunk mindennapi életünkön azért, hogy tegyünk a környezetünkért. Ha Te megteszed, mások is meg fogják tenni. Idén a mozgalom szervezői azt kérik a csatlakozóktól, hogy tegyenek egy vállalást, amellyel másokat is motiválnak. Ha pedig teljesül a vállalásában szereplő feltétel, és ő végrehajtja vállalását, máris célt ért az akció! Idén is leoltjuk a fényeket és gyertyafényes koncert keretében csatlakozhatnak vendégeink a Föld Órája akcióhoz.

Gabesz Akusztik koncert

A gyertyafényes koncertre ezúttal egy tehetséges, fiatal szombathelyi zenészt kértünk fel, akit az Open Microphone sorozat első koncertjéről ismerhet a közönség. Saját magáról és az est programjáról Kiss Gábor így vall: Van sok zenekar, akik megcsináltak dalokat ilyen-olyan ügyért, érzésért, bármiért. Ez nem egy olyan zenekar. Ez a „zenekar” mások dalait játssza. Nem úgy, mint egy zenekar, színpadon, fényekkel, nagy hangerővel. Csak egy sarokban, elmesél érzéseket dalokkal. Családiasan. Mert azt hiszem egy előadó dolga nem az, hogy megmutassa a saját világát a közönségnek, hanem épp ellenkezőleg. Azt kell megmutatnia a közönségnek, hogy ő is pontosan ugyanabból a világból jött, mint ők. Évszámokat tekintve 1954-től napjainkig találhatunk meg dalokat a repertoárban, főként a blues, és a dallamosabb rock vonalából, de egy-két dal erejéig előfordul mainstream pop zene, alternatív keringőzés Elefánt-módra is.

NEMZETKÖZI NŐNAP 2014

 • 2014. március 8. egész nap
 • Bárzene 18:30 -tól

A Nemzetközi Nőnap alkalmából kávéházunk idén is megemlékezik a szebbik nem képviselőiről! Kávéházunkban hölgy vendégeinknek italaik mellé apró meglepetéssel, este pedig 18:30 – tól 22:30 –ig Maronics Ferenc bárzongorista jóvoltából zongoramuzsikával kedveskedünk.

Helyszín: Cafe Frei – 9700 Szombathely, Uránia udvar
Asztalfoglalás: 94/310-511
E-mail: kavezo@kavekaland.hu
Web: www.cafefrei.hu; www.kavekaland.hu


rendezvenyszhely

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

16 − 2 =