Na jó, természetesen nem csak lányoknak. Bárki játszhat ezekkel, inkább csak megpróbáltam „nem fiús” játékokat gyűjteni. Illetve ez a cikk most nem gamereknek szól, inkább unatkozó emberkéknek, akik szeretnének kipróbálni valami újat. Igyekeztem nem ősrégi játékokat gyűjteni. Amik listára kerültek többnyire egyszerű, kevésbé ismert, ingyenes játékok. Nézzük is mik vannak!

Valami cuki izé a barátokkal – Bombergrounds

https://store.steampowered.com/

Ez egy Battle Royale játék, ami idén márciusban jelent meg. Aki kicsit is otthon van a videójátékok világában és ismerős neki a „battle royale” kifejezés, annak most biztos a PUBG vagy a Fortnite jut eszébe és valami hasonló játékra számít. Hát nekik most csalódniuk kell – remélhetőleg pozitívan. A Bombergrounds leginkább valami olyasmi retro játékra hasonlít, mint a Bomberman. Akik pedig nem tudják, hogy mit takar a fent említett két szó, azoknak most itt van a kisokos: Olyan játékól van szó, hol bekerülsz egy adott világba – jelen esetben egy sziget félére – sok más játékossal együtt, akikkel meg kell kűzdened. A cél pedig, hogy te legyél az utolsó, aki életben marad.

Ebben a játékban cuki kis állatkák a karakterek, akik próbálják megszerezni az uramlat a sziget felett. Fegyvereik pedig, ahogy a címben is áll, bombák.

Állatkáid kinézetét egyénileg tudod alakítani, nem mintha sokat számítana, nem a csodás grafikája miatt került fel a játék a listára.

Még egy pozitívum a játékhoz, hogy akár barátaiddal is meg tudsz kűzdeni és még chat is elérhető játék közben. Ennek a használatát azonban nem ajánlom, mivel elég gyors a játék menete. Inkább menjetek fel Discordra beszélgetni és szépeket mondani egymás felmenőiről, mikor kiestek a játékból.

Mobilról is játszható – Battle Breakers

https://gepigeny.hu/

Egy körökön alapuló rpg-ről (szerepjáték) van szó, amit az Epic Games készített és adott ki 2019 novemberében. Nem egy túl ismert vagy népszerű játék, de az előzetese nagyon szépre sikerült (szerintem) és engem leginkább talán a League of Legends karakterrajzaira emlékeztet – ez is az oka annak, hogy egyből rákerestem, mikor megláttam a képsorokat. Sajnos csalódnom kellett, a játék meglepően egyszerű és a rajzszerű grafika itt is csak a karakterlapokon jelenik meg.

Amúgy meg a történet bonyolultabbra sikerült, mint maga a játék: Űrből érkezett szörnyek támadták meg és zárták bizonyos „techno-varázskristályokba” hőseinket.

Ezekből a hősökből egyébként több száz van és a cél összegyűjteni őket, majd csapatot összeállítani és visszaszerezni a birodalmunkat az űr-szörnyektől.

A játék pc mellett android és iOS telefonokon egyaránt elérhető és függetlenül attól, hogy min játszunk, menti az állást és, ha máshol jelentkeznénk be, ugyanott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk.

 

Ha a történet a lényeg – Captain Spirit

https://dailygamingreport.co.uk/

Avagy teljes nevén „The Awesome Adventures of Captain Spirit”. Személyes kedvenceim egyike a Life is Strange, azonban azért sajnos fizetni kell (kivéve, ha torrentezed, de az eléggé ILLEGÁLIS, így nem buzdítok én ilyenre senkit). Helyette viszont itt van ez, a szintén DONTNOD által fejlesztett játék, ami ugyanúgy történeten alapul és ugyanúgy lehet irányítani is.

Az alap felállás szerint főszereplőnk egy 9 éves kisfiú, aki képzelőereje segítségével menekül el a valóságból, saját kis világába, ahol szuperhős lehet. Innentől kezdve pedig csak rajtunk és döntéseinken áll, hogy hogyan alakul a sztori.

Ez a játék viszont már sokkal többet követel meg gépünktől, mint az előzőek. Főleg a grafika miatt, ami bár nem a tökéletes részletességre megy, mégis nagyon szépnek mondható, főleg a táj ábrázolás. A konkrét rendszerkövetelményeket ide nem írom le, de, ha valakit érdekel a játék Steam-en megtalálja, ahonnan le is tudja tölteni.

Ha pedig hajlandó vagy fizetni a történetnek univerzumot adó és sokkal bonyolultabb és egyben érdekesebb Life is Strange-ért, akkor jelenleg 80% kedvezménnyel beszerezhető mind az 5 epizódja, az amúgy 20 Euros játéknak (csak az első epizódja külön, pedig ingyen is).

Nem akarsz letölteni? – Curve Fever

https://curvefever.pro/

Ez talán a legismertebb, legegyszerűbb és egyben legrégebbi játék a listán. A koncepció legalábbis biztosan ősrégi, gondoljunk csak az első gombos kis telefonunkon lévő kígyós játékra. Na ahhoz hasonlít ez is csak többjátékos módban. Pár évvel ezelőtt rendkívül felkapott volt a Curve Fever 2, aminek a „Pro” verzió megjelenése óta is töretlen sikere van. Akik régebb óta játszanak vele, valószínűleg maradnak ennél, hiszen az újabb változatokban már sok minden változott. Hogy jó vagy rossz irányba, azt döntse el mindenki maga.

A Curve Fever Pro idei verzióját még éppen hogy csak kipróbáltam, de biztos fogok még játszani vele. Teljesen más, mint az eddigiek. Például eddig a különböző boostokat magáról a pályáról lehetett felszedni és azok egyből aktiválódtak. Most szintlépéssel lehet képességeket szerezni.

És ennél jobban nem is szeretnék belemenni ebbe a játékba, mivel bár rendkívül egyszerű a koncepció, mégis órák hosszat lehetne beszélni a játékban történt fejlesztésekről, a különböző funkciókról és lehetőségekről, még akár taktikákról is.

Túlbonyolítás helyett inkább itt vannak a pozitívumok:

  • Online, letöltés nélkül játszható.
  • Még regisztráció sem szükséges hozzá – azonban ha megtetszik, erősen ajánlott, hiszen így tudsz majd benne fejlődni.
  • Játszhatsz a barátaiddal, külön szobát létrehozva.
  • A chat funkciónak köszönhetően beszélgethetsz, barátkozhatsz. (Igen, lehetséges, barátnőm régebben több havert is szerzett itt.)
  • Nem kell vérprofi játékosnak lenned, hogy élvezhető legyen.
  • Nem számít a szinted, kezdőként is nyerhetsz régebb óta játszók ellen, ha ügyes vagy.

 

Sorozat rajongóknak – GWENT

https://www.playgwent.com/

Szóval aki nem hallott még a Witcherről, az minden bizonnyal valami féle burokban élt eddig. Legalább a sorozatról. Akinek pedig az tetszett, biztos gondolt már rá, hogy kipróbálja a játékokat is. Hát azokért sajnos fizetni kell, és viszonylag magasabb a gépigényük is – nem vészes, de a saját gépemből indulok ki, ami attól is lefagy, ha túl erősen nézem. Mégis itt van most az egyik. Miért?

Egyrészt, mert ez a legegyszerűbb mind közül. Egy stratégiai kártyajáték kedvenc karaktereinkkel.

Másrészt a GOG.com most ingyenessé tette további 26 játékkal együtt. (Jelenleg a Witcher 3 – Wild Huntra is 70% kedvezményt ad, ha valakit érdekel.)

És végül, mivel szerintem a sorozat rengeteg ember körében aratott sikert, nem csak a játékok rajongói között. És hát lányoknak már csak a főszereplő kidolgozott teste miatt is biztos bejött.

Egyébként a többi ingyenessé tett játékra is érdemes lehet ránézni, bát értelem szerűen nem a legnagyobb nevek szerepelnek közte. Ha valakit mégis érdekel, siessen mert az akció március 30-ig tart csak.

 

+1 – Yandere Simulator

http://www.tribogamer.com/

Hát izé… Erről inkább nem mondok semmit, ezt mindenkinek magának kell látnia. Egy próbát biztosan megér, csak aztán nehogy bárki is átültesse való életbe az itt tanultakat.

Remélem mindenkinek sikerült kedvére valót találnia a listán és jól el tudja majd foglalni magát akár egyedül, akár barátokkal a karantén ideje alatt. Vagy akár utána is, ha megtetszik valamelyik játék. Jó szórakozást kívánok mindenkinek! És kitartást! Vigyázzunk magunkra, egymásra, és ne feledjétek,

MARADJATOK OTTHON!

Vass Luca

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

egy × 1 =