5+1 lehetőség, amit a vasi civilek bármikor igénybe vehetnek

0
Civil sarok a szombathelyi polgármesteri hivatal földszintjén. (Fotó: vasicivil.hu)

A Vas megyében és Szombathelyen működő civil szervezetek számára számtalan segítség és lehetőség kínálkozik szervezetük zökkenőmentes működéséhez. Összeállításunkban a Szombathelyi Civil Kerekasztal és a Vas Megyei Civil Információs Centrum szolgáltatásai mellett a szombathelyi önkormányzat, a Vas Népe valamint a Hírlevél Plusz által biztosított lehetőségekről is írunk.

1. “Szombathelyi Civil Világ” című képújság a Városháza földszinti fogadóterében
A civil képújság hírt ad a szombathelyi civil szervezetek aktuális programjairól, rendezvényeiről, megvalósult eseményeiről, projektjeiről. A képújság frekventált helyen, a Városháza földszinti fogadóterében található. Amíg a város polgárai várakoznak a különböző ügyeik intézésére, hírt kaphatnak és értesülhetnek városuk gazdag civil életéről, történéseiről. A prezentáció max. 30 kockányi legyen, melynek tartalmáért a szervezet vállalja a felelősséget!
A prezentáció tartalmát a szervezet állítja össze, a Szombathelyi Civil Kerekasztal az Önkormányzat felé közvetítő partner.

2. Civil Netsarok  a Városháza földszinti fogadóterében          
A civil szervezetek jelentős része, főleg a kisebb szervezetek nem rendelkeznek internet elérhetőséggel, megfelelő számítógéppel, infrastruktúrával. Így nehezen jutnak hozzá az őket érintő fontos információkhoz (hírek, események, rendezvények, pályázati támogatások). Az önkormányzat azzal segíti a szervezeteket hogy a Városháza épületében a Civil Netsarok névre hallgató térben számítógépes hozzáférést nyújt közösségi internet hozzáféréssel.
További információk a szombathelyi polgármesteri hivatal portáján vagy a Szombathelyi Civil Kerekasztal irodájában kérhetők.

3. Díjmentes tanácsadás a Vas Megyei Civil Információs Centrumban
A Vas Megyei Civil Információs Centrumban folyamatosan működő szakmai tanácsadással segíti a civil szervezetek munkáját. A jogi, pénzügyi, pályázati tanácsadások mellett informatikai, forrás teremtési és társadalmi felelősség vállalással kapcsolatos tanácsokat is adnak a centrum munkatársai. A tanácsadások mellett számtalan tájékoztató, rendezvény, információs nap segíti a civil szervezetek képviselőinek munkáját, emellett folyamatosan tájékoztatást nyújt a VCIC a civileket érintő a pályázati lehetőségekről valamint törvényi kötelességekről a www.vasicivil.hu weboldalon valamint hírlevél-szolgálatásukon keresztül.

További információk:
Email: vasicic@gmail.com
Telefon: +36-30-5858-322
Weboldal: www.vasicivil.hu
Cím: 9700 Szombathely, Horváth Boldizsár körút 9.

4. Legyen szervezete a Szombathelyi Civil Kerekasztal tagja!
A közel 120 szervezetet magában foglaló civil szövetség jelentős segítséget nyújt tagjainak a pályázat írásban, a könyvelési feladatok ellátásában, valamint a civil szervezet egymás közötti, a szombathelyi önkormányzattal és a különböző állami szervezetekkel való kapcsolattartásban. A Szombathelyi Civil Kerekasztal további fő tevékenysége a civil szféra minél szélesebb körű megismertetése a lakossággal. Tevékenységüket a csatlakozott szervezetek bevonásával elsősorban – szociális, egészségügyi – kulturális, – környezet-természetvédelem és fogyasztóvédelmi területen végzi. A szövetség irodájában  az önkéntesek és a közfoglalkoztatású adminisztrációs ügyintézők minden munkanap folyamatos ügyfélszolgálatot biztosítanak. A tanácsadásban a Civil Kerekasztal elnöke és titkára áll a szervezeti vezetők számára.
A szervezet kezeli a szombathelyi Városháza földszinti fogadóterében elhelyezett “Szombathelyi Civil Világ” című képújság hírfolyamát is.

További információk:
Email: szhelyi.civil.kerekasztal@gmail.com
Telefon: +36-20-368-9846
Weboldal: www.szombathelyicivilek.hu
Cím: 9700 Szombathely, Ady tér 5.

5. A Vas Népe megyei napilap szeretettel várja civil tudósítók jelentkezését a megye valamennyi településéről.
A Vas Népe Civil tudósítóinak köre jelenleg már több mint hatvan településre kiterjed, s ezt a kört szeretnék bővíteni. Olyan emberekre számítanak, akik nyitott szemmel járnak környezetükben, részt vesznek a közösségi eseményeken és azokról szívesen tájékoztatják a megye közönségét. Közreműködésükkel azt kívánják elérni, hogy a kisebb települések és helyi érdeklődésre számot tartó történések is nyilvánosságot kapjanak.
A 300-2000 karakter közötti írásokat tersztyanszky.krisztina@vasnepe.hu e-mail címre várják. A tudósítások a külső szemlélő nevében, tehát ne első személyben készüljenek. Az írásokhoz lehetőleg fotót is mellékeljenek a tudósítók, külön csatolva, JPG formátumban. A fotók mérete minimum 500 kilobyte legyen. Nagyon fontos követelmény, hogy a képen látható személyek felismerhetőek legyenek és a teljes nevük szerepeljen a képaláírásban. (Ehhez adott esetben a fotóalany hozzájárulása is szükséges.) Kérjük a fotós nevét is.
A tudósítások megjelennek a vaol.hu internetes portálon, a vasnepe.hu közösségi oldalon, a Vas Népe digitális kiadásában, és amennyiben van elegendő hely, akkor a Vas Népe print kiadásában is.
A civil tudósítóknak honoráriumot nem tudnak fizetni, viszont több sikeres megjelenés után kaphatnak Vas Népe tudósítói igazolványt, valamint fényképezőgépet használatra. Ezen kívül minden hónapban tízezer forint jutalmat kap az adott időszak legolvasottabb civil tudósítója.

További információ:
Tersztyánszky Krisztina
Civil tudósítók koordinátora
Vas Népe Szerkesztősége
20/591-4997
tersztyanszky.krisztina@vasnepe.hu

6. Díjmentes megjelenési lehetőség a Hírlevél Plusz civil hírportálnál
Szerkesztőségünk folyamatosan várja a civil közösségek, szervezetek programajánlóit, híreit, önkéntes felhívásait, tevékenységét bemutató tudósításait a szerkesztoseg@hirlevelplusz.hu e-mail címre. Célunk, hogy minél több civil szervezet tevékenysége és programja elérhető és megismerhető legyen a nagyközönség számára.
CIVIL BEMUTATÓ rovatunkban kifejezetten civil szervezetek számára adunk lehetőséget tevékenységük bemutatására, képekkel és videókkal illusztrálva. A szervezeteknek lehetőségük van a kész anyag beküldésére, de akár segítséget is kérhetnek szerkesztőségünktől a bemutatkozó cikk elkészítéséhez – szintén díjmentesen.
A fenti lehetőségek mellett a Hírlevél Plusz médiapartneri együttműködésében további felületeket biztosít – természetesen díjmentesen – a civil szervezetek számára is.

Bővebb információ:
Simon Ádám (főszerkesztő)
+36-70-429-7675
e-mail: simon.adam@hirlevelplusz.hu

Bődi Lívia (főszerkesztő-helyettes)
+36-30-908-0018
e-mail: bodi.livia@hirlevelplusz.hu

>> Hírlevél Plusz összeállítás

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

4 × négy =