A 2020-as szezonban NBA-Crushers néven szerepel a szombathelyi amerikai footballcsapat, amely névadó szponzori szerződést kötött Vas megye legnagyobb független biztosítási alkusz cégével, az NBA Kft-vel, jelentették be hétfőn a szombathelyi Városházán.

Nem ebből, ezért élnek

A Szombathely Crushers Amerikai Football Egyesület amatőr sportolókból áll, akik havonta tagdíjat fizetnek és szabadidejüket áldozzák arra, hogy hétközben edzhessenek, hétvégente pályára léphessenek, világított rá Májer László, a “Zúzók” elnöke.

Eredményei alapján a csapat 2018-ban és 2019-ben is jogot szerzett arra, hogy a Divízió I-ből (másodosztály) a HFL-be (elsőosztály) léphessen, ám az anyagi körülmények ezt akkor nem tették lehetővé. Két külföldi játékosukat és edzőjüket is tulajdonképpen csak a játék szeretetének köszönhetik, számukra is csak szállást és étkezést tudnak biztosítani, fizetést nem.

Bátrabban tervezhetnek

A mostani megállapodás azonban mérföldkő az egyesület életében, érzékeltette Májer László, hiszen még soha nem volt névadó szponzoruk. Ha sportszakmailag sikerül 2020-ban is helytállni a másodosztályban, akkor vélhetően 2021-ben már nem az anyagiakon múlik majd, hogy vállalják-e a HFL-ben szereplést. A pályagondjaik is megoldódni látszanak, hangozott el, azt pedig már a sajtótájékoztatón szintén jelen lévő dr. Horváth Attila, Szombathely sportért felelős alpolgármestere tette hozzá, hogy folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, amellyel hosszú távon is rendezhető a Crushers létesítményhelyzete.

Feltörekvő sportág komoly potenciállal

Hajgató Szilveszter, az NBA. Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy komoly marketing potenciált lát az itthon még a feltörekvő sportágak között számon tartott, a tengerentúl azonban évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő amerikai futballban. “Sokan nézik a televízión keresztül a közvetítéseket, és az a személyes tapasztalatom, hogy egyre többen járnak külföldre is meccsekre”, támasztotta alá szerepvállalásukat az NBA Kft. első embere, hozzátéve: évek óta támogatnak szombathelyi sportegyesületeket, ezáltal is kivéve részüket a társadalmi felelősségvállalásból. Most szintet léptek, névadók lettek, és kölcsönös elégedettség esetén hosszútávra terveznek.

Társadalmi felelősségvállalás és nyitott ajtók

Dr. Horváth Attila nem titkolta, a város azt a modellt tartja helyes útnak, ha egy sportegyesület nem “fejős tehénnek tekinti” az önkormányzatot, az államot, hanem maga is tesz azért, hogy stabil lábakon állhasson.

“Ha ilyen háttérrel jönnek hozzánk segítséget kérni, az más, pozitívabb megítélés alá esik.”

A sportért felelős alpolgármester a helyi vállalkozóknak is üzent:

“akik hajlandóak ehhez hasonló komoly társadalmi felelősségvállalásra a helyi közösségek érdekében, azok előtt az ajtónk mindig nyitva áll egy tárgyalásra.”

Dr. László Győző, Szombathely alpolgármestere azt ajánlotta a szombathelyieknek, hogy bátran látogassanak ki egy Crushers mérkőzésre, ahol újszerű és sportszerű légkörrel találkoznak majd. Go Crushers! – zárta mondandóját a városvezető.

Az egyesületről

A Crushers elődje 2006-ban alakult főiskolásokból, Szombathely Fighters néven. 2009-ben a Haladás VSE szakosztályaként folytatatták, ekkor történt a névváltás is. 2013-tól önálló sportegyesületként működnek. 2011-2017 között rendszeres résztvevői voltak a MAFSZ (országos szövetség) Divízió II-es (harmadosztály) küzdelmeinek. 2018-ban és 2019-ben is a Divízió I-ben szerepeltek, amelyet mindkét évben megnyertek.

A névadóról

Az NBA Kft. 8 éve Vas megye meghatározó biztosítási alkusz cége, amely 2018-as árbevétel alapján országosan a szektor TOP 50 vállalkozása közé tartozik, még úgy is, hogy tevékenysége nem országos lefedettségű, tulajdonképpen csak három régióra (Zala, Győr-Moson-Sopron, Vas) koncentrált.

Partnerei vezető hazai biztosítóknak (Allianz, Uniqa, Signal, Aegon, Groupama), szerződéses állományuk meghaladja a 100 ezret.

Az NBA Kft. magánszemélyek mellett kiemelt vállalati ügyfelekkel (Agrocom cégcsoport, GSD Agrárprodukt Kft., Végh Autóház Kft., Alpok Autó, Galambos cégcsoport) és önkormányzatokkal (Szombathely, Kőszeg, Körmend) is évek óta együtt dolgozik.

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

egy × kettő =