Korábbi tizes listánkat bővítettük, hiszen még ez a tizenhat tény is kevés, miért szeretjük ennyire Szombathely, Vas megye és talán a régió legvirágosabb, legcsaládiasabb és legjobb tavaszi programját!

1Szombathely egyik legszebb városrészén rendezik meg a kétnapos virágvásárt.

2Magyarországon nincs még egy ilyen virágos rendezvény, ahol közel 1 km hosszú útvonalon több mint harminc kertészet mutatja be és kínálja több ezer virágát.

3

A színes virágok mellett koncertek és előadások várják a látogatókat: idén többek között fellép Danics Dóra, Kéri György skótdudás valamint a Zűrös Banda.

4Kiváló pihenési lehetőség a tanulásban elfáradt, érettségi előtt álló diákok számára.

5A rengeteg virág mellett beszerezhetjük az éves paradicsom- és paprikatermésnek való palántákat is.

6A belvárosból biciklivel és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, ingyenes rendezvény. 

7Az ingyenes virágvonat segítségével bárki közlekedhet a virágút helyszínei között.

8Ha megéhezel, ehetsz lángost, kürtőskalácsot, és a kicsik kedvenceit is megtalálod: vattacukrot, pattogatott kukoricát és perecet.

9A hagyományos búcsúi hangulatot is felidézik Tulipán utcai téren elhelyezett körhinták és vásáros sátrak.

10A virágútról új családtaggal is hazatérhetsz egy örökbefogadott kutya vagy macska társaságában – a rendezvényen két helyi állatmenhely is örökbefogadó napokat tart.

11Az idei évben sportfavágás színesíti a nagyszínpad programját: a showban 6 versenyszámot láthat a közönség: Stock Saw, Underhand Chop, Standing Block Chop, Single Buck, Springboard, ill. Hot Saw (tuning fűrész). A színpadon egyszerre két atléta versenyez egymás ellen, így a show maga nagyon hasonlít a bajnokságokhoz.

12Hírportálunk nevét viseli a Csók István utcai színpad, melyen sokszínű zenei és táncos programok várják a kilátogatókat.

13A Herényi Virágút sokszínűségét és fejlődését jelzi többek között az is, hogy idén először programfüzetet adott ki a kétnapos rendezvényről a Herényi Kulturális és Sportegyesület, amely 2300 példányban áll az érdeklődők rendelkezésre.

14Tavaly Szily Nórával hallgathattak beszélgetést az érdeklődők, idén vasárnap délután Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház művésze Benkő Lászlóval, az OMEGA alapítótagjával beszélget majd a Herényiek Házában.

15Bognár Szilvia és Kónya István közös koncertjét élvezhetik az érdeklődők a Szent György-templomban, ahol már évek óta neves művészek lépnek fel a közönség legnagyobb örömére.

162018-ban második alkalommal rendezik meg a Herényi Civil Kavalkádot a Béke téren, ahol az idén a Hírlevél Plusz meghívására Fehérvári János Tibor gyűjtő értékes gyűjteményének darabjait mutatja be. A kollekciót többek között a kapolcsi Művészetek Völgye egyik látványosságaként láthatjuk már több éve.

H+ összeállítás

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

18 + 16 =